Новини

Общо 5163 са гласоподавателите в община Белоградчик

Общо 5163 жители на община Белоградчик имаха право да гласуват на проведените днес парламентарни избори. За целта бяха разкрити 18 секционни избирателни комисии, разположени на територията на общината.

Нормално и без нарушения протече изборния ден в община Белоградчик. На територията на общината бяха разкрити 18 секции, като осем от тях бяха в града. Останалите 10 секционни избирателни комисии бяха разположение в селата от общината. Общо 136 бяха членовете на комисиите. Пет от секциите в града бяха 9 членни. Останалите три градски секции и тези, разположение в селата се състояха от седем членове на комисии. И в осемте секции в Белоградчик  гласоподавателите имаха възможност да дадат своя вот както с хартиена бюлетина, така и машинно.

Тази година в село Праужда няма изборна секция, тъй като броя на жителите на населеното място е под необходимия брой. Хората там, заедно с жителите на селата Чифлик и Пролазница упражниха правото си на глас в секцията, разположена в сградата на кметството в село Чифлик. В секционната избирателна комисия, намираща се в кметството на село Вещица гласуваха и жителите на селата Струин дол, Върба и Сливовник. Гласоподавателите от селата Стакевци и Крачимир също упражняваха правото си на глас в една секция, намираща се в сградата на кметството в село Стакевци. Жителите на селата Дъбравка и Граничак гласуваха секцията в Дъбравка. За жителите на селата, в които нямаше избирателна секция бе осигурен превоз.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.