Новини

Конкурс за детска рисунка „Еврото – символ на европейския начин на живот“

Центърът „Европа директно“ във Видин организира конкурс за детска рисунка под мотото „Еврото – символ на европейския начин на живот“. В него могат да участват млади художници на възраст от 9 до 18 години.

Конкурсът е отворен за участници в две възрастови групи: за деца на възраст от 9 до 13 години и за деца на възраст от 14 до 18 години. Техники на рисуване, които могат да бъдат използвани в конкурса, включват черен молив, цветни моливи, акварел, пастел, маслени бои, водни бои и темпера. Участниците могат да изпращат снимка на своите рисунки на електронната поща на Център Европа Директно във Видин. Конкурсът се провежда до 28-ми април тази година. Той е добра възможност за децата да се изразят творчески и да покажат своето възприятие за Европа и европейския начин на живот.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на специално събитие, което ще се проведе на 9 май във Видин, по повод Деня на обединена Европа. Всички участници в конкурса ще получат моментна снимка с декор, направен от техните рисунки. Организаторите на конкурса са поставили като цел да стимулират творческия потенциал на младите хора, да ги насърчат да се интересуват повече от Европа и да споделят мненията си за важни теми. С наградния фонд, който включва смарт часовник, безжични слушалки и комплекти за рисуване, организаторите се надяват да мотивират участниците да се постараят и да създадат най-добрите рисунки.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.