Новини

„Модернизационни тенденции в стопанския и културен живот във Видинско и Тимошко”

Ценни документални извори за Видин са включени в сборника с материали от Четвъртата Международна научна конференция на тема „Модернизационни тенденции в стопанския и културен живот във Видинско и Тимошко” в периода 18-20 век.

На пресконференция ръководството на Държавен архив – Видин представи сборник с материали от Четвъртата международна научна конференция на тема „Модернизационни тенденции в стопанския и културен живот във Видинско и Тимошко” в периода 18-20 века. Припомняме, че форумът се проведе на 24 и 25 октомври 2018 година във Видин. Съставители на сборника са Светлана Кръстева и Мария Новакова от видинския държавен архив.

В сборника са включени разширените варианти на всички доклади от програмата на форума, които са подредени по хронологично – тематичен признак. В това издание на сборника са публикувани ценни документални извори за Видин, някои от които се обнародват за първи път – подчерта Светлана Кръстева.

На официалното представяне на сборника присъстваха и две от участничките, включили се в научната конференция през 2018 година във Видин. Това са Ангелина Емилова – началник на отдел Държавен архив – Монтана и доктор Сашка Бизеранова – етнограф в Регионалния исторически музей във Видин. Какво споделиха те – ще ви разкажем в следващите ни новинарски емисии.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.