Новини

Буферен паркинг – една от мерките за облекчаване на трафика през Дунав мост 2

Обособяването на буферен паркинг с цел облекчаване на  тежкотоварния трафик на Граничния контролно -пропускателен пункт Дунав мост Видин – Калафат. Това е само една от мерките обсъдени между областния управител Огнян Асенов и заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов по време на  посещението му във Видин.

Във връзка с продължаващите обсъждания за облекчаване на тежкотоварния трафик по главен път Е-79 на работно посещение във Видин бе заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов. Заедно с областния управител Огнян Асенов те направиха обход на околовръстният път на Видин в посока Дунав мост Видин – Калафат, където опашката от чакащи тежкотоварни автомобили бе около 10 километра.

Другата конкретна стъпка, по която работим с цел облекчаване на трафика, е обособяването на буферен паркинг преди подхода на мостовото съоръжение с площ от около 100 декара – подчерта областният управител на Видин Огнян Асенов. Това е поредното доказателство, че ръководството Министерството на вътрешните работи е силно ангажирано с разрешаването на този проблем – категоричен бе Асенов.

В същото време стана ясно, че  на институциите, работещи на Граничния контролно -пропускателен пункт Дунав мост Видин – Калафат е обърнато внимание да работят с повишена активност, в условията на непрекъсната и навременна междуинституционална комуникация , с цел по-бързо и адекватно решаване на проблемите с тежкотоварния трафик.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.