Новини

Учебна тренировка на евакуация при наводнение в СУ „П. Р. Славейков” във Видин

Видинското училище „Петко Рачов Славейков” проведе учебна евакуация по сценарий за наводнение. Тя бе част от плана за действие при бедствия, аварии и катастрофи. Подобно тренировки се провеждат няколко пъти в годината и имат за цел изграждане на навици за адекватна и бърза реакция на учениците.

Тренингите за евакуация при бедствия, аварии и катастрофи са залегнали в годишния план на дейностите в училището и са изключителни важни от гледна точка на необходимостта на формиране на трайни знания, умения и навици у децата за реакция при възникването на подобен род извънредни ситуации. Това не е единственото учение през годината. Провеждат се тренинги за реакция и при други видове бедствия. При разработката на плановете за евакуация училището получава съдействие от отговорните институции.

По предварително разучен график и план, разлепен на видно място в коридорите на училището, учениците по най-бързия начин напуснаха сградата, като класовете различните образователни степени ползваха различни коридори, маршрути, стълбища и изходи, за да няма струпване на деца и пресичане на потоците, което би създало опасност и би забавило самата евакуация. След това всички застанаха на безопасно разстояние на училищния двор, където класните ръководители направиха поименна проверка съгласно списъците на паралелките.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.