Новини

Полицията и Пожарната – с мерки за гарантиране на сигурността по време на Великденските празници

Полицаите и огнеборците предприеха мерки за гарантиране на реда и сигурността по време на Великденските празници в област Видин.

Служителите от отдел „Охранителна полиция” в Областната дирекция, районните управления и пожарните служби във Видин, Белоградчик и Кула, са създали необходимата организация за активна превенция, обезпечаване на обществения ред, движението по пътищата и пожарната безопасност в поредицата от празнични и почивни дни. На местата, свързани с масово събиране на хора по време на празничните тържества ще има засилено полицейско присъствие и дежурни екипи на пожарните служби. През последните седмици огнеборците са инспектирали 50 православни храма във Видинска област. Проверени са пожарогасителите и евакуационните изходи на обектите, като няма констатирани нарушения.


За осигуряване на безопасността на движението по пътищата в региона, служителите на сектор „Пътна полиция” – Видин също са планирали конкретни действия и превантивни мерки. През празничните дни ще има засилени проверки с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия. В дните и часовите интервали, когато се очаква интензивен трафик, полицейски екипи ще подпомагат и контролират движението. Пътните полицаи ще следят за водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. На 14 и 16 април, на териториите на населените места, включително и по-малките, ще се проведат специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост”. Техническите средства за контрол на скоростните режими ще се използват в максимална степен, особено в тъмната част на денонощието.  

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.