Новини

Почистване на гробищния парк в Белоградчик

В Белоградчик започна пролетно почистване. Традиционната кампания е по инициатива на общинската администрация, а идеята е скалния град се превърне по-чист, уютен и приветлив не само за жителите, но и за гостите на града.

С настъпването на пролетта идва и времето за традиционното пролетно почистване в Белоградчик. Почистват се и се изрязват диворастящи храсти от паркови пространства. Непосредствено преди Великденските празници служителите на общинската администрация в Белоградчик организираха почистване и на гробищния парк. В продължение на седмица се изрязваха клони и храсти в гробищния парк. Бяха почистени подходите, пътеките и на гробните терени. Общината бе осигурила ръкавици, както и машини за извозване на растителни и друг вид отпадъци. Почистени бяха и оградните пространства в съседство с градските улици.

Почистването и подрязването на диворастящите храсти не е еднократен акт. Той ще продължи през целия пролетен  сезон – добави кмета на община Белоградчик Борис Николов. След като служителите от  администрацията  старателно почистиха гробищния парк, всички клони и отпадъци бяха натоварени и извозени с техника на общината.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.