Новини

Ден на Земята в детска градина „Арабела“

С празнична програма малчуганите от група „Звънче” на Детска градина „Арабела” отбелязаха Международния ден на Земята. Децата бяха облечени с дрехи, изработени от рециклирани материали, като някои от тях представиха свои любими герои.

По традиция на 22 април отбелязваме Международния ден на Земята. Празникът е обявен за международен през 1990 година. Важно е да се отбележи, че България е една от първите страни, които се присъединяват към отбелязването на Деня на Земята. Така всяка година страната ни дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата. Международния ден на Земята подобаващо бе отбелязан и от втора възрастова група „Звънче” на видинската детска градина „Арабела”. На празника присъстваха много деца и родители.

С празничната програма, малчуганите от група „Звънче” на Детска градина „Арабела” отправиха своеобразен апел всички ние да бъдем отговорни и да полагаме необходимите грижи, за да запазим нашия общ дом чист и съхраним живота на планетата.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.