Новини

Над 200 участници се включиха в атлетическия пробег „Видин Рън“ 2023

Второто издание на мащабното тридневно спортно събитие „Видин Рън“ премина при изключително голям интерес. Организатори на събитието бяха Община Видин, Българската федерация по лека атлетика, Веригата състезания „Рън България“ и Спортен клуб „Радуканови“.

Участниците в маратона се събраха на централния площад „Бдинци“ във Видин, където бе записването и получаването на стартов номер, както и чип карти за регистрация на контролите. Първи бе пробегът по 6-километрова дистанция. Стартът бе даден точно в 10 часа с обратно отброяване на последните секунди.

Маратонът в Крайдунавския парк премина от площада до колодрума, по крайбрежната алея до крепостта Баба Вида и обратно. Трасето е избрано така, че да преминава покрай реката и културно-историческите забележителности на нашия град.

По-късно започна и по-късата дистанция от 1 километър и 330 метра, в който премериха сили много деца и любители. Неговият маршрут бе от площада, през парк „Рова“, музей Конака и Средно училище „Цар Симеон Велики“ и по Търговската улица финишираше отново на площада. Победители в късата дистанция станаха Васил Антонов при момчетата и Божидара Иванова при момичетата – и двамата възпитаници на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин.

Победител при мъжете на дългата дистанция стана Мохамед Чабут от Мароко, който по-рано този месец спечели маратон в Стара Загора, следван от Исмаил Сенанджи от Уганда, записал тази година 2 победи във веригата „Рън България“, а на трето място е Иван Андреев.

При жените най-бързо премина 6-километровия пробег Билсерин Сюлейман, за която това е трета победа в тазгодишната надпревара от веригата, втора финишира една от младите надежди Памела Ени и трета – легендата на маратонското бягане Милка Михайлова.

След това стартираха участниците и в смесените щафети 2х6 км. В тази дисциплина първи се класира отборът „Билси и Ваньо“ Билсерин Сюлейман и Иван Андреев, на второ място е отборът „Веселите шишарки“ Памела Ени и Алекс Василев и на трета позиция – отборът „Златен шпайк“ Маринела Цекова и Атанас Куцаров. За първите 8 с най-високи резултати, както и за най-добрите три отбора при смесените щафети имаше парични награди. Всички участници, които се включиха в лекоатлетическите състезания, получиха медали, грамоти и подаръци.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.