Новини

Лекоатлетически уикенд във Видин

Видин бе домакин на традиционния турнир „Дортикум“ и лекоатлетически турнир за младежи. Събитията бяха организирани от Спортен клуб „Радуканови”, община Видин и Българската федерация по лека атлетика.

Трето издание на лекоатлетическия турнир „Дортикум“ се проведе в петък вечерта, на напълно обновената закрита лекоатлетическа писта във Видин. В него се включиха над 150 участника на възраст между 5 до 15 години от България (от градовете Видин, София, Пловдив, Плевен, Враца и други), както и от съседните държави Сърбия и Румъния. Момичета и момчета се състезаваха в спринтови дисциплини, 60 метра бягане с препятствия, скок на дължина и скок на височина. Целта на спортното събитие е да популяризира леката атлетика сред подрастващите, да даде възможност за изява на децата и те да бъдат привлечени за целенасочен тренировъчен процес.

В събота, отново на закритата писта, се проведе лекоатлетически турнир за младежи. Спортната инициатива се организира за втора година. В състезанията се включиха момичета и момчета, родени 2010, 2011 и 2012 година. Те се надпреварваха в дисциплините бягане на 60 метра, скок на дължина и бягане на 600 метра за момичетата, и на 800 метра за момчетата. Призьорите в генералното класиране бяха наградени от заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и олимпийската шампионка Тереза Маринова.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.