Новини

Видинската библиотека откри Арт инсталация „Книжни фиорди“

Арт инсталацията „Книжни фиорди“ бе открита официално пред Центъра за изкуство, обучени и култура в Крайдунавския парк на Видин, известен като Библиопощата. Тя е една от заключителните дейности по международен проект на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”.

Арт инсталацията „Книжни фиорди“ е част от проекта „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия”. Той се реализира по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. В проекта участва Регионалната библиотека „Христо Ботев“ във Враца, както и партньорска културна институция от Норвегия. Гост на събитието бе директорът на Фондация „Глобални библиотеки – България“ Спаска Тарандова, която подчерта важността на проекта.

Арт инсталацията „Книжни фиорди“ има за  цел да популяризира книгите и библиотеките, в контекста на съвременните нагласи и изисквания на младото поколение. Посетителите имаха възможност да разгледат и си направят снимки в атрактивните конструкции. Придобивката ще радва видинчани и гостите на града през цялото лято.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.