Новини

Туристически празник в местност „Божурица” събра стотици видинчани

Стотици видинчани се включиха в туристическия празник в „Божурица”, посветен на Международния ден на труда – 1-ви май. Проявата се организира от Туристическо дружество „Бонония” със съдействието на община Видин.

На празничния първи май, стотици видинчани по традиция се събраха в  местността „Божурица” не само, за да се насладят на красивата природа, но и да се включат в различните инициативи, подготвени от Туристическо дружество „Бонония”. Целта на организаторите е да бъде възстановена една добра, но малко позабравена традиция, която да обедини хората и наред с двигателната активност, да им позволи да общуват по-близо с природата.

С всяка изминала година празникът в местността „Божурица” привлича все повече жители на региона – отбеляза Борислав Милчев, председател на Туристическо дружество „Бонония”.

В празничния ден, десетки видинчани се включиха в безплатните игри за малки и големи, специално подготвени от туристическото дружество. В програмата бяха организирани планинско колоездене, пейнтбол, народни хора и други забавления. Любителите на природата избраха преходи по екопътеките. Други предпочетоха да играят футбол или да направят пикник на поляните. Целта на организаторите е да бъде възстановена една добра, но позабравена традиция, която да обедини хората и наред с двигателната активност, да им позволи да общуват по-близко с природата.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.