Новини

Жена е загинала при пожар в Кула

Възрастна жена е загинала при пожар в дома си в град Кула, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Полицейският бюлетин информира още за задържан шофьор след употреба на наркотици, за битови кражби и хулигански прояви.

Около 19 часа вечерта на 29-ти април, на телефон 112 е постъпил сигнал за пожар в къща, в град Кула. Пристигналите на адреса два екипа на местната пожарна служба са потушили пламъците. В една от стаите огнеборците открили тялото на 77-годишна самотноживееща жена. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Според първоначалните данни вероятната причина за пожара е използвана свещ за осветление, поради прекъснат кабел за захранване на осветителните тела в къщата. Трупът е транспортиран за аутопсия във видинската болница. По случая в Районното полицейско управление в Кула е образувано досъдебно производство.

Същия ден, след постъпил сигнал малко след 12 часа на обяд, екип на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Видин е гасил пожар в лек автомобил на паркинг пред жилищен блок в комплекс „Крум Бъчваров“. Причината за пожара е техническа неизправност. Пламъците са унищожили превозното средство, но са спасени паркираните в близост две коли. На 1-ви май, след получен сигнал около 15 минути преди полунощ, екип на противопожарната служба в Кула е гасил запалени отпадъци в близост до трафопост на село Периловец. При пожара няма нанесени материални щети.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.