Новини

Волейболен турнир за момичета във Видин

Волейболен турнир за момичета от първи до четвърти клас се проведе във Видин. Спортното събитие бе организирано от община Видин със съдействието на Регионалното управление на образованието и волейболен клуб „Бдин-Вида”.

Във видинската спортна зала „Фестивална” се проведе волейболен турнир за момичета от първи до четвърти клас, родени преди 2012 година. В спортната надпревара се включиха четири видински училища – „Иван Вазов”, „Епископ Софроний Врачански”, „Петко Рачов Славейков” и „Цар Симеон Велики”. Много хъс, ентусиазъм и спортен дух за победа демонстрираха всички участнички в състезанието.

В организираният турнир нямаше крайно класиране с победители и победени. Спортната проява имаше развлекателен характер, а целта бе да се насърчи двигателната активност на участниците и да усетят емоцията на спорта. По тази причина за всички момичета бяха осигурени златни медали. Заместник-кметът на Видин Борислава Борисова връчи част от отличията на волейболистките, както и купите на техните учители по физическо възпитание и спорт. На 1 юни, когато отбелязваме Деня на детето, ще се проведе турнир за момичета 5 клас.