Новини

Задържан е 41-годишен дрогиран шофьор

За задържан дрогиран шофьор, за кражба от фирмен офис и за пожари във Видинско се съобщава от Областната дирекция на МВР във Видин.

41-годишен жител на град Кула е шофирал лек автомобил под въздействието на наркотици. Той е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Вчера около обяд, в близост до кръстовището за село Цар Петрово униформени са спрели за проверка лек автомобил с врачанска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача е реагирала положително на амфетамин и канабис. Мъжът е отказал да даде проби за медицинско изследване и срещу него е образувано бързо производство.

Също вчера, малко преди 12 часа на обяд, видинчанка е сигнализирала в полицията за извършена кражба от фирмен офис на улица „Байкал“ в жилищния квартал „Нов път“. Неизвестно лице влязло през задна входна врата, като е проникнало в помещението и е извършило кражба на касово чекмедже със сума от около 900 лева и преносим компютър. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Уведомена е Районната прокуратура във Видин. Работата на разследващите продължава в рамките на образувано по случая досъдебно производство.