Новини

„Бдин” Видин победи „Вихър“ Славяново с 2:0

Футболистите на „Бдин“ Видин победиха с 2:0 отбора на „Вихър“ Славяново в среща от 26-я кръг на Северозападната Трета лига. Така видинчани продължават да са лидер във временното класиране със 7 точки преднина пред втория „Локомотив“ Горна Оряховица. 

Въпреки че мачът бе на Гергьовден, стотици фенове на футбола дойдоха на стадион „Георги Бенковски“ за да подкрепят любимия си отбор. Срещата бе равностойна, но по-чистите положения за попадения бяха за домакините, които заслужено взеха трите точки, разчитайки на бързи контраатаки. В 19-ата минута Цветомир Тодоров изпълни майсторски пряк свободен удар, но топката улучи напречната греда. В 33-ата минута видинчани организираха образцова контраатака, завършена от Тома Ушагелов за 1:0. Гостите от Славяново опитаха да обърнат резултата в началото на второто полувреме, но без резултат. При поредната контраатака в 57-ата минута на мача Ушагелов изведе очи в очи с вратаря на гостите Винисиус Белоти. Бразилецът залъга стража на „Вихър“ Славяново и оформи на празна врата крайния резултат 2:0.

В следващия кръг „Бдин“ Видин гостува на „Партизан“ Червен бряг. Мачът е в събота, 13-ти май, от 18 часа. Видинчани са лидер във временното класиране с 64 точки. Втори е „Локомотив“ Горна Оряховица с 57 точки, но и мач по-малко. „Локомотив“ Мездра и „Вихър“ Славяново са съответно на трето и четвърто място с по 56 точки.