Новини

Кабинетите за социално-здравни консултации в селата започнаха своята дейност

В над 30 населени места в Община Видин вече са изградени и започват своята дейност социално-здравни кабинети. Те са изключително важни за на тях жителите, които ще могат да разчитат на специализирани медицински грижи.

С изграждането на кабинетите и предоставената грижа за населението, Община Видин изпълни един от най-важните си ангажименти през мандата. Един от новооткритите кабинети е в Капитановци, където жителите на селото ще могат да получат информация за социалните услуги, които ще бъдат предоставяни. Фелдшери от звено „Детско и училищно здравеопазване” също консултират и извършват определени манипулации. При необходимост могат да се извършват и ваксинации.

Графика на приемните дни в кабинетите за социално-здравни консултации може да видите по-долу или в официалната страница на Община Видин.

Това е третата мярка за подобряване условията на живот в малките населени места, която общината стартира със собствени средства. Напомняме, че вече е изградено енергоспестяващо осветление в 13 села и изграждане на видеонаблюдение в над 30 села.