Новини

Майсторски клас в областта на анимационното изкуство в Белоградчик

Майсторският клас стана възможен по проект на Българската асоциация на независимите художници и аниматори „Пройко Пройков”, чийто представители гостуваха в скалния град. Събитието се проведе със съдействието на община Белоградчик и местното читалище „Развитие”.

Салонът на Народно читалище „Развитие – 1893 година” в Белоградчик се изпълни с малчугани от Детска градина „Иглика” и Начално училище „Васил Левски”, които се събраха за майсторски клас в областта на анимационното изкуство. Надежда Славова, председател на Българската асоциация на независимите художници и аниматори „Пройко Пройков” изказа своята благодарност към Валери Цветков, председател на местното читалище за гостоприемството и отбеляза, че се радва да вида залата препълнена с ентусиазирани и усмихнати деца.

Проектът, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, включва анимационна работилница, изложба и конферанс, както и прожекции на специално подбрани анимационни филми. В края на майсторския клас в Белоградчик бяха осигурени материали, за да могат всички желаещи деца да покажат своя талант в рисуването на любимите си анимационни герои. Докато малките творяха им бяха показани и оригинални кукли, които са се използвали при създаването на анимационни филми в миналото. Всички детски рисунки получиха печат от Надежда Славова, след което бяха изложени във фоайето на читалището.