ИнформацияНовини

Осигуряват достъп на автомобили до жилищните блокове около паметника на „Боян Чонос“

От години живущите в квартал „Калето“ в блоковете и къщите непосредствено около паметника на Боян Чонос, нямат осигурен достъп с автомобили до домовете си. Налага се преминаване през тротоарите или паркиране в зелените площи, което е причина и за глоби от Пътна полиция.

С нарастването на броя на автомобилите на домакинствата, все повече се усеща недостигът на паркоместа в кварталите. Някогашната градска инфраструктура е проектирана преди много години, когато ситуацията е била доста по-различна. Днес на много места могат да се видят жилищни блокове, в които липсват гаражи, около тях не са изградени прилежащи паркинги, а понякога изобщо не е осигурен достъп с автомобил до тях. Такъв е случаят с пространството около паметника на „Боян Чонос“.

Строителните дейности предвиждат преасфалтиране на съществуващата улица, отваряне за движение на досегашната пешеходна зона около паметника, разширяване на пътното платно и сливането му с паркинга на съседния жилищен блок. Работата на терена вече е започнала.