Новини

Нови пистолети „Валтер“ получи Областната Дирекция на МВР – Видин

Днес заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов посети Видин и връчи 10 пистолета „Валтер“. Новото оръжие ще бъде разпределено на полицаи от секторите в областната дирекция и трите районни управления. 

На церемонията по връчване на новите пистолети „Валтер“ присъстваха директорът на Областната дирекция на МВР във Видин старши комисар Петър Коцин, заместник-директорът комисар Мирослав Милков и ръководни служители от териториалната структура, съобщават от пресцентъра на дирекцията във Видин. Новото оръжие ще бъде разпределено на полицаи от секторите в областната дирекция, както и в трите районни управления – във Видин, Кула и Белоградчик.

В изпълнение на един от водещите приоритети на ръководството на МВР – за осигуряване на необходимото оборудване на служителите, видинската полиция за втори път тази година получава нови оръжия. От пресцентъра н Областната дирекция на МВР припомнят, че на 24 март при посещението си във Видин министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и заместникът му Венцислав Катинов връчиха четири пистолета „Валтер“ и пет електропреносими прибори „Тейзър“ X2.