Новини

Криминалисти иззеха над 8 кг сух канабис и 32 канабисови растения във Видинско

Над 8 килограма сух канабис и 32 канабисови растения иззеха служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в Областната дирекция на МВР във Видин. За случая е задържан 40-годишен жител на благоевградското село Дебрен.

На 13 октомври около 14 часа на главен път Е-79 полицаи спрели за проверка лек автомобил с пловдивска регистрация, управляван от 40-годишен мъж от село Дебрен, област Благоевград. В условията на неотложност криминалистите предприели претърсване в превозното средство и открили плик с 2 килограма зелена суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест. Последвало претърсване в имот в село Гайтанци, за който имало данни, че се обитава от мъжа. Оттам иззели още три плика с общо 6 килограма сух канабис, 32 растения от същата култура с височина от 30 до 120 сантиметра, близо 5 грама суха листна маса и 0,45 грама амфетамин под формата на таблетка, боен патрон и преса за ронене на трева. На 14 октомври 40-годишният е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното по случая досъдебно производство за престъпление от Наказателния кодекс и с постановление на Окръжна прокуратура – Видин е задържан за срок до 72 часа. Работата на разследващия екип продължава – съобщават от Областната дирекция на МВР.
300 къса цигари без бандерол пък са иззели служители на Районното управление във Видин от местен жител, спрян за проверка в района на общинския пазар в областния град. На мъжа е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове. По случая е образувана преписка от Наказателния кодекс. На повече от 10 сигнала за пожари са реагирали  огнеборците  през изминалите три дни. Те са гасили пожар в селскостопанска постройка в Дунавци, както и запалени сухи треви и храсти в землищата на селата Дружба, Черно поле, Градец, Слана бара, Рупци, Ясен, Неговановци и други.