НовиниСПОРТ

Областно състезание по пожароприложен спорт във Видин

В надпреварата премериха сили 20 служители от районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” във Видин, Кула и Белоградчик.

Състезанието по пожароприложен спорт официално бе открито в сградата на видинската районна служба от комисар Стилиян Пешев – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” във Видин.

В областното състезание бяха включени общо три дисциплини. Началото бе поставено с изкачване на четвъртия етаж на учебна кула с щурмова стълба. Тази дисциплина показва бързината и сръчността, с която се преодоляват височинни препятствия. Специални зрители на надпреварата бяха младежките противопожарни отряди на Средно училище „Петко Рачов Славейков” и на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков”, чиито представители станаха първенци на тазгодишното издание на ученическото състезание „Млад огнеборец”.

Другите две дисциплини от надпреварата по пожароприложен спорт се проведоха на градския стадион „Георги Берковски”. Огнеборците се състезаваха на „100-метрова пътека с препятствия”. Дисциплината поставя на изпитание гъвкавостта, физическите умения и концентрацията при преодоляване на сложни препятствия, които могат да бъдат срещнати и в реална ситуация. Пожарна щафета 4 по 100 метра бе последната дисциплина, в която бяха сформирани общо три отбора. Тук огнеборците освен бързина и ловкост, трябваше да демонстрират и умения за работа в екип.

Крайното класиране е следното:
В дисциплината „Изкачване с щурмова стълба” на трета позиция се нареди Алекс Иванов, почетното второ място бе за Ивайло Иванов, победител стана Милен Илиев.
В дисциплината „100-метрова пътека с препятствия” третото място си спечели Алекс Тонев, втори остана Милен Илиев, на първа позиция се класира Ивайло Иванов.
В дисциплината „Пожарна щафета 4 по 100 метра” третото място си завоюва отбор „Сборен”, който включва огнеборци от районните служби в Кула и Белоградчик. Втори се класира отбор „Стрела”, а първото място бе за отбор „Стихия” от Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението във Видин.
В двубоя трети се нареди Николай Калинашев, втора позиция бе за Ивайло Иванов, победител стана Милен Илиев.
При окончателното комплексно класиране третото място си спечели сборният отбор на Кула и Белоградчик, втори остана тимът на видинската районна служба „Стрела” , а комплексен победител в състезанието стана отбор „Стихия”.