ИнформацияНовини

Възстановява се любимо място за отдих на видинчани

Община Видин извършва облагородяване на квартално пространство в жилищен комплекс „Съединение”.

Община Видин предприе възстановяване и облагородяване на градската площ, която се намира до улица „Цар Александър Втори”, бившата „Тодор Петров”. Преди много години мястото е било любима зона за отдих на видинчани, която впоследствие е занемарена. Намерението на община Видин е сега тя отново да се възстанови. За тази цел фирмата изпълнител вече е започнала ремонтните дейности.

Предвидените за него средства са заложени в общинския бюджет. За работата се използват рециклирани материали, демонтирани при реконструкцията на площад „Бдинци“ и съхранени в складовата база на общината. Подменят се старите плочи от съществуващата настилка, извършват се почистване, изравняване и пренареждане на отводнителните шахти, почистване и измиване на шадравана и чешмичката с питейна вода, които на по-късен етап ще бъдат възстановени. Очаква се работата да приключи през следващия месец.

Възстановяването и облагородяването на това пространство, разположено край основна пътна артерия, на влизане в града ще допринесе за подобряване на общата визия на Видин. Мястото ще изпълни отново предназначението си като зона за отдих както за хората, живеещи в близост, така и за всички граждани. Освен това пространството е подходящо за организиране на различни културни и фестивални прояви на общината, което ще създаде оживление в един от хубавите квартали на Видин.