Новини

Община Видин раздаде ваучерите за посещения на културни събития

Община Видин раздаде 200 безплатни ваучери на деца и младежи за посещения на културни събития до края на годината. „Надявам се тази инициатива да се превърне в традиция” – отбеляза по време на събитието заместник-кметът Борислава Борисова.

Специалното събитие се организира в навечерието на един от най-хубавите празници, когато честваме Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура. За място бе избрано пространството до Центъра за обучение, изкуство и култура в Крайдунавски парк. Развитието на културата, осигуряването на възможности за създаване и разпространение на качествен културен продукт от видинските институти и гарантирането на лесен достъп до него, винаги е било приоритет в работата на община Видин. Тази тема е особено важна за децата и младежите – отбеляза в своето приветствие заместник-кметът Борислава Борисова.

Всички присъстващи на специалното събитие получиха своите ваучери по предварително одобрения и публикуван списък, срещу представяне на ученическа лична карти или документ за самоличност на родител. Тези, които по една или друга причина не успяха да вземат своите ваучери, могат да ги получат на място в административната сграда на община Видин на площад „Бдинци” №2.

Община Видин предвижда в следващите дни да осъществи още една нова инициатива. Това е засаждането на дръвчета и храсти закупени със средства събрани от предаването на стари отоплителни уреди по проекта за “Подобряване на качеството на атмосферния въздух”. Общината призовава всички деца и млади хора да се включат като доброволци в това начинание, за да бъде Видин по-зелен и по-красив. Очаквайте повече информация за това къде всички желаещи ще могат да бъдат записани.