Новини

Трето издание на Vida Art Festival във Видин

За трета поредна година Видин бе домакин на Вида арт фестивал. Той се проведе през почивните дни край крепостта „Баба Вида“ и в Драматичния театър „Владимир Трандафилов“. Входът за всички събития, които бяха посетени от стотици видинчани и гости на града, бе свободен.

Началото на третото издание на фестивала бе поставено с шоуто с фокуси на Юрий Захариев, познат на публиката от телевизионното предаване „България търси талант“. Той потопи присъстващите в магията на своето изкуство и спечели искрените аплодисменти на публиката. Програмата продължи с атрактивното цирково шоу на 5-ко Моторетко, което прикова вниманието на малките почитатели. То събра и много любопитни посетители, разхождащи се в Крайдунавския парк, които се забавляваха наравно с децата и техните родители.

През първия ден на фестивала бяха организирани и творчески работилници, в които малчуганите се включиха с огромно желание. Те научиха как се правят фокуси и циркови номера и как се изработват хвърчила. В съботната вече бе представена комедията-протест „Няма да платим” от Дарио Фо, представена от Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов” на откритата сцена на крепостта „Баба Вида”. След това любителите на филмовото изкуство имаха възможност да гледат кино под звездите. Прожектиран бе българският кино хит „Майка”, създаден по истинска история.