ИнформацияНовини

Наркотици, ПТП и пожар във Видинско

За задържан видински гражданин за притежание на наркотици, за пътнотранспортно произшествие и за пожар се съобщава от Областната дирекция на МВР във Видин.

44-годишен е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици. На 23 май, в условията на неотложност, криминалисти са предприели претърсване в обитавано от мъжа жилище в областния град. Там са намерили и иззели електронна везна, 8 пакетчета канабис и 8 пакетчета с амфетамин. Разследването по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Вчера, малко след 7 часа сутринта е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на улица „Цар Симеон Велики“ в областния град. Според първоначалните данни 61-годишен водач на товарен автомобил с видинска регистрация, извозващ едрогабаритни отпадъци, е изгубил контрол над управлението и се блъснал в дърво. Шофьорът е без опасност за живота и е настанен за наблюдение във видинската болница. При тестване с дрегер пробата му не е отчела наличие на алкохол.

През изминалото денонощие огнеборците са гасили пожар в къща в Ново село. Причината е късо съединение в електрическата инсталация. Пламъците са унищожили мебели, домашно имущество, дограма, опушени са около 30 квадратни метра стени. Спасени са близките три сгради. В потушаването на огъня е участвало и местното доброволно формирование.