Новини

Еко арт „Светът на животните” в Белоградчик

Детският комплекс в Белоградчик организира Еко арт на тема „Светът на животните”. Тази година в съревнованието се включиха 30 деца, разделени в 10 отбора.

За поредна година Детският комплекс в Белоградчик проведе инициативата Еко арт. Състезанието се организира от Детски комплекс – Център за подкрепа за личностно развитие – Белоградчик. Ежегодната творческа проява бе подкрепена от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към общината, фирма „Пътно поддържане” и Държавно горско стопанство „Белоградчик”, които бяха осигурили подаръци за участниците.

“Темата на надпреварата бе „Светът на животните”, като целта да насърчи е творческо участие на децата и развихряне на тяхното въображение и мислене в областта на екологията и повторното използване на отпадъчните материали“ – сподели директорът на Детския комплекс Таня Тодорова. Тази година в състезанието се включиха общо 30 деца – от Средно училище „Христо Ботев” и от трите социални институции за деца в общината. Участниците бяха разделени в 10 отбора, които твориха в продължение на два часа. Децата впечатлиха журито със своята креативност при създаването на различни макети и затрудниха избора на победител. В края всички включили се отбори получиха различни награди.

Големият победител в състезанието бе отбор номер 9. Техният подарък бе връчен от Илиян Илиев – директор на Държавно горско стопанство „Белоградчик”, който всяка година се включва и подкрепя творческите инициативи на децата в скалния град. За всички деца имаше пици, които те си хапнаха на открито в дворното пространство пред Младежкия дом, като равностойни участници в творческото съревнование и добри приятели.