Новини

Трима пияни шофьори задържани само за ден

 За трима мъже, шофирали след употреба на алкохол се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР във Видин.

Трима пияни водачи на моторни превозни средства са задържали през вчерашни ден екипите на полицията. Малко след осем часа в посока Граничния контролно-пропускателен пункт Дунав мост 2, полицейски служители проверили 53-годишен полски гражданин – водач на влекач с прикачено полуремарке. При тестване с дрегер пробата му е отчела близо 2,80 промила. Той е дал и кръвна проба за медицинско  изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното по случая бързо производство, с постановление на Районна прокуратура е задържан за срок до 72 часа и приведен в следствения арест.
В часовете около обяд в жилищен комплекс „Панония”, униформени са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 44-годишен видинчанин. При тестване с дрегер пробата на шофьора отчела наличие на алкохол 2,16 промила. Мъжът е дал и кръвна проба за медицинско изследване. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, като по случая е образувано досъдебно производство.
Около 15 часа в близост до кръстовище в град Грамада полицаи от Районното управление в Кула са спрели за проверка автомобил без регистрационни номера. Колата е била шофирана от 68-годишен мъж. При тестване с дрегер пробата му отчела наличие на алкохол 1,40 промила. Мъжът дал кръвна проба за изследване във филиала за спешна помощ в Кула. Последвалата справка установила, че колата не е регистрирана по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.