ИнформацияНовини

Да превърнем Видин в по-зелен град ЗАЕДНО

Община Видин кани своите най-малки жители и младежи, заедно с техните родители, да участват в първото по рода си в нашия град засаждане на различни видове дръвчета, храсти и цветя в парковете. Средствата, с които е закупен посадъчният материал са от предадените стари отоплителни уреди по проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух“. Основната цел на кампанията, организирана от Общината, е нашите деца да се възпитават на любов, грижа и отговорност към природата. Засадената растителност ще остане за десетилетия, а участниците в акцията ще получат зелен сертификат.

Предвижда се да бъдат засадени 80 различни видове дръвчета, около 2500 броя храсти и 20 броя паркова роза. Всички необходими инструменти и материали за работата ще са осигурени от Общината.

Всяко семейство, което иска да даде своя принос за по-чист въздух и по-красиви паркове във Видин, може да се запише за участие в кампанията на тел. 094/609468 или на място в сградата на Общинската администрация на площад „Бдинци“, ет. 8, ст. №4. Заявки се приемат в срок до 17:00 ч. на 9.06.2023 г.