Новини

Полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на РУ-Кула

Над 100 моторни превозни средства и близо 120 лица са проверени в хода на полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност в Кула. В акцията са участвали седем екипа на жандармерията и служители на реда от градчето.  

На 7 контролно-пропускателни пункта, изградени на територията на общините Кула, Грамада, Макреш и Бойница, полицейските екипи са проверили 99 моторни превозни средства и 116 лица. За констатираните нарушения служителите на реда са съставили 25 акта. Контролни проверки са извършени и в два пункта за изкупуване на черни и цветни метали, в търговски обект и заложна къща.

В хода на акцията криминалисти са предприели претърсване на частен адрес в село Чичил. В имота са открили и иззели ловна пушка и 71 патрона калибър 12 – съхранявани в нарушения на закона, както и незаконна малокалибрена карабина и 25 патрона калибър 5,6 милиметра. По случая в Районното управление в Кула е образувано досъдебно производство.

От частен дом в село Раковица униформените са иззели половин килограм тютюн и цигари без бандерол, като на стопанина е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове. По случая в Районното управление в Кула е образувана предварителна проверка съгласно Наказателния кодекс. Операцията е проведена по заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждането на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети, а именно повишаване на сигурността в населените места и по-ефективно противодействие на престъпността. Напомняме, че специализираните полицейски операции във Видинска област се провеждат регулярно, като планирането им е съобразено с текущите анализи на оперативната обстановка в региона.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.