Новини

Седмица на отворените врати в СУ „П. Р. Славейков“ във Видин

Седмица на отворените врати се провежда в Средно училище „Петко Рачов Славейков“ във Видин. Състезания, базари, музикални програми и интерактивни уроци са част от инициативите на възпитаниците на учебното заведение.

По време на инициативата през настоящата седмица петокласниците са участвали в състезание „Това го знае всяко хлапе, което книжки чете“, в което са премерили сили по математика, английски език и човекът и природата. Втори клас е направил своя празник на приказката, а третите класове са представили драматизация и музикална програма под надслов „Пролетни празници“. По Националната програма на образователното министерство „Участвай и променяй – родителят активен партньор в училищния живот“ са проведени интерактивни родителски срещи на тема „Моето родословно дърво“ Част от събитията е и базар на книгата, който цели набирането на средства за изграждане на бюст-паметник на патрона на училището.

В седми клас са проведени интегрирани уроци по Биология и здравно образование и по български език и литература на тема „Лечебните растения в България“. С грамоти са наградени участниците в Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Днес, в последния ден от Седмицата на отворените врати, клуб „Млади възрожденци“ към училището от училище, е представил кратка програма, посветена на 2-ри юни, под надслов „Живот, отдаден за свободата“.