Новини

„Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

Състезание „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ проведе Областната дирекция на МВР във Видин. В надпреварата участваха деца от 7 училища от региона. Победители станаха петокласниците от град Брегово.

По повод 1-ви юни, Международния ден на детето, Областната дирекция на МВР във Видин организира ученическо състезание под наслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. Инициативата се проведе в рамките на Националната програма „Работа на полицията в училищата“ за настоящата учебната година. В надпреварата участваха 7 отбора петокласници. Състезателите преминаха през три етапа – решаваха тест по безопасност на движението, подреждаха пъзели с пътни знаци и показаха умения, концентрация и точност в дартс игра.

Първото място в крайното класиране спечелиха децата от Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ от град Брегово, втори се наредиха учениците от Основно училище „Иван Вазов“ във Видин, а третото място заеха петокласниците от Средно училище „Петко Рачов Славейков“ също от Видин. Отборите победители получиха купи, грамоти и предметни награди, а за всички състезатели имаше персонални писмени благодарности за участието и пакети с лакомства.

Националната програма за превенция „Работа на полицията в  училищата“ има за цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и да запознае децата с теми, които да доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни, и до повишаване на тяхната сигурност и безопасност. В продължение на години служители от отдел „Охранителна полиция“ и инспекторите от детските педагогически стаи в състава на областната дирекция работят за изграждане на модели за безопасно поведение и адекватна реакция в рискова ситуация у учениците, както и на уважение към реда и законите.