СПОРТ

„Бдин“ се завръща в професионалния футбол след 13-годишна пауза!

Футболистите на „Бдин“ Видин победиха с 4:1 отбора на Павликени в среща от последния кръг на Северозападната Трета лига. Мачът бе без значение, тъй като видинчани вече си бяха осигурили първото място в класирането. Отборът получи златните медали и купата и се изкачи до Втора лига. 

Мачът започна с минута мълчание в памет на бившия футболист на „Бдин“ Румен Руменов – Джаза. Срещата започна равностойно. Резултатът бе открит още в 9-та минута, след като Тома Ушагелов засече с удар от въздуха центриране за 1:0. В 34-та минута, след пробив на Александър Соколов, Валдемар Лашков бе изведен на стрелкова позиция и покачи на 2:0. Само две минути по-късно отново Тома Ушагелов направи резултата класически. Той оформи и своя хеттрик минута преди края на първото полувреме след центриране на Мартин Николов. Гостите отбелязаха почетното си попадение в 54-та минута чрез Александър Танков. „Бдин“ направи няколко смени и доигра срещата с таланти от юношеската формация на клуба.

След мача започна официалната церемония. Кметът на община Видин Цветан Ценков и председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз Иво Марков връчиха златните медали и шампионската купа на футболистите на „Бдин“.

През новия сезон „Бдин“ ще играе във Втора лига. Клубът се завръща в професионалния футбол след 13-годишна пауза. Подготовката на отбора за новото първенство започва след малко повече от месец. Старши треньорът Николай Цветков застана пред камерата ни за да сподели бъдещите планове на отбора. Повече вижте в следващия репортаж.