Новини

Проект „Антикорупционен мониторинг на Община Видин“

Нашият град бе домакин на кръгла маса по проект „Антикорупционен мониторинг на Община Видин“. Той се изпълнява от Сдружение РАЙС в партньорство с Асоциация „Прозрачност без граници“ София. На форума днес бяха отчетени резултатите по проекта.

Проектът „Антикорупционен мониторинг на Община Видин“ е финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Целта е да се направи оценка на антикорупционната инфраструктура на местната власт във Видин, на базата на което да се направят препоръки за нейното подобряване.

В мониторинга са участвали 200 души, 135 от които са били общински служители. Самото изследване е било съставено от пасивна и активна част. Пасивната е била преглед на документите, касаещи превенция на корупцията, а активната е представлявала провеждането на интервюта и анкети.  След приключването на проекта, представителите на Сдружение РАЙС ще запознаят ръководството на община Видин с резултатите от проучването. Целта е на тази база да бъдат взети правилните управленски решения за превенция на корупцията в местната власт.