НовиниСПОРТ

Деца от спортната школа на „Реал Мадрид” във Видин заминават на турнир в Испания

Десет деца от спортната школа на „Реал Мадрид” във Видин заминават на турнир в Испания. Той ще се проведе в периода от 22 до 27 юни, като в него ще се включат общо 250 деца от 14 европейски отбора.

Възпитаниците на спортното социално училище към Фондация „Реал Мадрид”, които ще участват в демонстративния турнир по футбол, се срещнаха със заместник – кмета на община Видин Десислава Тодорова. Заедно с тях бяха координаторът на Фондацията за Видин Светлина Вълчева и треньорът Светослав Петков. На срещата присъства и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.

“Община Видин се гордее, че сте възпитаници на първото по рода си спортно социално училище в България на Фондация „Реал Мадрид“ – подчерта Десислава Тодорова.

Координаторът на Фондацията за Видин Светлина Вълчева обясни, че турнирът ще се проведе от 22 до 27 юни, като той няма състезателен характер. Видинките представители ще участват също в Шоу на талантите, като представят театрален спектакъл, който показва уважението към семейството, към приятелите, към треньорите и усилието, което всеки един трябва да цени, за да постигне определена цел и най-вече работата в екип.