Новини

Специализирана полицейска операция в квартал „Нов път“ и с. Арчар

Специализирана полицейска операция е била проведена на територията на видинския квартал „Нов път“ и в село Арчар. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Образувани са едно бързо и две досъдебни производства; а двама мъже са задържани в полицейския арест.

Активните превантивни и контролни действия са предприети от служителите на Районното полицейско управление във Видин, а в операцията са участвали и 6 екипа на жандармерията. В условията на неотложност криминалистите са извършили претърсване на частен адрес в село Арчар, обитаван от 61-годишен местен жител. Там са открити и иззети самоделна пушка и два газови пистолета със следи от интервенции по тях. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Около 10 часа вчера, на улица „Стара планина“ в квартал „Нов път“ униформени са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 29-годишен местен жител. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата на водача реагирала положително на канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

В хода на операцията са образувани и четири полицейски преписки след проверки на четири частни адреса, където униформените установили общо 8 кубика дърва без контролна горска марка. На стопаните съставили актове по Закона за горите. По време на акцията полицейските служители са проверили 98 моторни превозни средства, 117 лица, като 13 от тях са от криминалния контингент, два пункта за изкупуване на черни и цветни метали, три заложни къщи и два автосервиза. За констатираните нарушения по Закона за движението по пътищата са съставени 16 акта и 12 фиша.