ИнформацияНовини

Димчо Скорчев: „С общи усилия ситуацията в Дунавци се нормализира“

Вече шести ден местни жители и доброволци се борят с преодоляването на щетите, причинени от наводнението в град  Дунавци. Едновременно с това комисия извършва оглед на място, за да се прецени какви са пораженията във всяко едно домакинство.

Припомняме, че късно вечерта в петък река Войнишка, която преминава през Дунавци, излезе от коритото си в района на квартал „Видбол” и заля дворове, приземни етажи на къщи, стопански постройки. Вече шести ден доброволци са в помощ на пострадалите за преодоляване на последствията от водната стихия. На терен се включват и седем души от видинското сдружение „Активно общество”.

Димчо Скорчев бе категоричен, че наводнението, което преди броени дни сполетя Дунавци, се дължи на проливните дъждове в кулския район. В петък язовир Полетковци не е бил изпускан. В предходни дни е бил пускан регулярно и контролирано, но не и безотговорно – е информацията, с която кметът разполага от Напоителни системи.

Кметът на Дунавци призова своите съграждани в тази ситуация да оставят нападките, да се обединят и взаимно да се подкрепят и помагат кой с каквото може.