ИнформацияНовини

Ремонтни дейности и асфалтиране в Община Белоградчик

На площад „Георги Бенковски” в Белоградчик вече има ново кръгово кръстовище. Нова асфалтова покривка се полага и на улиците в селата Стакевци и Рабиша.

Кръговото кръстовище в Белоградчик е между улиците „Съединение”, „Славянска”, „Хаджи Димитър” и „Цар Иван Срацимир”. То представлява елипса с дължина 12 метра и ширина 6 метра. Вътрешната част е зелена площ, обградена от бетонови бордюри. Новото кръгово кръстовище ще се осветява чрез 2 броя соларни LED осветителни тела. Така не се налага да се изгражда захранваща кабелна подземна или въздушна линия. Целта е осигуряване на добра видимост за водачите на автомобили и приятно и естетично оформяне на пространството.

Паралелно с това в община Белоградчик се извършва асфалтиране на улици в двете по-големи населени места Стакевци и Рабиша. В рамките на обществена поръчка са предвидени дейности по текущо поддържане и ремонт на улица „Първа” в село Стакевци и ремонт на улиците „Деветнадесета” и „Двадесета и втора” в село Рабиша. Финансирането на дейностите се осъществява с целеви средства от републиканския бюджет съгласно постановление на Министерски съвет. Усвояването на средствата е възможно и не зависи от решенията на Общински съвет в скалния град, уточни още кметът Борис Николов.