Новини

Пресконференция на ръководството на община Видин по актуални теми

Ръководството на община Видин даде пресконференция на медиите по актуални теми. Една от тях бе отказа на общинския съвет на последното му заседание да гласува ключови предложения, свързани с капиталовите разходи и текущите ремонти в населените места.

На пресконференция в кабинета на видинския градоначалник Цветан Ценков, заедно с четиримата заместник кметове и председателят на Общинския съвет Генади Велков, коментираха актуалните теми от последните дни. Голям проблем за строителната програма на общината и реализацията на няколко важни проекта се явява отказа на местния парламент да одобри точките капиталовите разходи и текущите ремонти. С отказа да се гласува изменение на Подробния устройствен план на града, не може да стартира мащабен проект за облагородяване на цялата зона около стадиона, разрушения плувен басейн и така наречения „съботен пазар“. Друг проект, който не може да се реализира, е комбинирана спортна площадка пред Видинския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Без осигуряването на средства за строителен надзор, не може да започне и ремонта на ключовия булевард „Панония“ във Видин.

За възстановяването на Дунавци след наводнението, за санирането на жилищни блокове по програмата за енергийна ефективност, за социалните проекти на общината и други актуални очаквайте в следващите ни публикации.