Новини

Пресконференция на Герб

„Общинските съветници блокираха най-лошата, незаконна и нецелесъобразна инвестиционна програма, която някога е имала община Видин. Спряхме исканията на кмета за бърз, светкавичен и безконтролен харч на средства”. Така на пресконференция днес общинските съветници от групата на ГЕРБ обясниха отказа си да гласуват така наречената инвестиционна програма на община Видин, което доведе до поредица от словесни сблъсъци и обвинения в медиите от страна на градоначалника Цветан Ценков.

Припомняме, че на последното редовно заседание на Общинския съвет във Видин, проведено на 19 юни група съветници от няколко политически партии, отхвърлиха предложението за актуализация на Разчета за капиталовите разходи в Общината за 2023 година и това за изразходване на собствени средства за текущи ремонти на общински пътища и на улична пътна мрежа. В тази връзка последваха критики към местните парламентаристи от страна на ръководството на община Видин. „Обвиняват ни, че сме спрели инвестиционна програма за 4 милиона лева” – заяви областният координатор на ГЕРБ – Видин Александър Матеев.

В подкрепа на казаното от него, Александър Матеев посочи и конкретни фрапиращи случаи от 30 – те обекта, включени в така наречената инвестиционна програма за 4 милиона лева. Така например за ремонт, без да е ясно в какво се изразява то, на около 71 – метров участък от улица в комплекс „Крум Бъчваров” общината залага да изхарчи 230 000 лева.

Общинските съветници от групата на ГЕРБ ще продължават да настояват средствата да не се пропиляват безконтролно и за броени дни, а да се изготвят проекти за обектите, за да е ясно на цялото видинско гражданство в какво и къде се влагат парите от данъците на хората.

„Въпреки многократните откази на съветниците при разглеждане в комисии, отново и отново се залага в дневния ред на няколко общински заседания апетитният парцел при стадион „Георги Бенковски” – коментира общинският съветник Тихомир Станчев.