Новини

Национална информационна кампания на Българския фермерски съюз

Среща с фермерите от видинска област се проведе днес в залата на Общинския съвет. Събитието бе част от Национална информационна кампания на Българския фермерски съюз, насочена към разясняване на възможностите за европейско финансиране в сектора.

Форумът във Видин бе открит от председателя на Българския фермерски съюз Георги Стоянов, който запозна земеделските производители с мисията и дейността на организацията. Целта на националната кампания е подобряване дейността и конкурентоспособността на земеделските стопани, производители, преработватели и търговци, прецизно управление на селското, горското и рибовъдните стопанства, провеждане на активен диалог с държавните органи.

Срещата премина в три панела: „Очаквания към старта на Кампания 2023 – възможности и основни предизвикателства за агросектора“; „Възможности за подкрепа на агросектора чрез Плана за възстановяване и устойчивост на България“;  „Съвместимост на проектите с Принципа за „Ненанасяне на значителни вреди“. В тях се включиха водещи експерти от различни дирекции на Министерство на земеделието – „Директни плащания“, „Растениевъдство“, „Програма за морско дело и рибарство“, „Изпълнителна агенция по лозата и виното“ и други. Форумът завърши с въпроси и дискусия по конкретни казуси.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.