Новини

Турски тираджия задържан с амфетамин и метамфетамин на околовръстният път на Видин

Двама задържани водачи след употребата на наркотици през почивните дни във Видинско. Това се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

Около 14 часа на първи юли, на единен телефон 112 е постъпил сигнал за криволичещ по околовръстния път на Видин товарен автомобил в посока Дунав мост 2. Насочилият се към мястото полицейски екип е засякъл товарен влекач с прикачено полуремарке, управляван от 40-годишен турски гражданин. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата на водача реагирала положително на амфетамин и метамфетамин. Мъжът е отказал да даде проби за медицинско изследване и е бил привлечен в качеството на обвиняем по образуваното по случая бързо производство. С постановление на Районната прокуратура във Видин е задържан за срок до 72 часа.

На същия ден, около 15 и 30 часа, на изхода на град Димово в посока село Извор, 30-годишен видинчанин – водач на лек автомобил е предизвикал пътнотранспортно произшествие с друга кола. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата на водача е реагирала положително на канабис. Той е дал и кръвна проба за изследване във филиала на спешната медицинска помощ в Белоградчик. По случая е образувано досъдебно производство.