Новини

Видин посрещна Джулай морнинг

Посрещането на Джулай морнинг е традиция във Видин. Стотици граждани се събраха на градския плаж до средновековната крепост „Баба Вида“, за да посрещнат изгрева на слънцето в съботната утрин.

По принцип, Джулай морнинг е символ на приятелството и свободата, на новото начало и на промените. Първоначално идеята се заражда на морския бряг, но постепенно магията на първите слънчеви лъчи над хоризонта вече се посреща на живописни места в планината, край река или на други места. Обикновено хората се събират на плаж, поляна или друга местност, където прекарват нощта, слушайки музика и разговаряйки, чак до сутринта. В наши дни този момент се запечатва на снимки и видеоклипове и се разпространява и в социалните мрежи.

Различното на Джулай морнинг във Видин тази година бе, че на всички желаещи бе предложено безплатно привързано издигане с топловъздушен балон и свободни полети над града. Над 100 видинчани изпитаха удоволствието да видят отвисоко величествения Дунав и старопрестолния Видин от птичи поглед. Телевизия Видин също бе брега на реката и улови някои от уникалните моменти както на първия юлски изгрев, така и на издигането на балоните.