ИнформацияНовини

Изложба „Белоградчик – скалната столица на България”

Изложба на участниците във Втория национален конкурс за детска рисунка „Белоградчик – скалната столица на България” бе открита в художествената галерия „Вълчо Вълчев” в скалния град. Тази година за конкурса своите творби са изпратили 65 млади художници от цяла България, а заради талантливите им произведения журито се е затруднило да номинира победителите.

Гости на изложбата бяха кметът на община Белоградчик Борис Николов и неговият заместник Антон Трифонов, председателят на Общинския съвет Боян Минков и други. Участниците и организаторите бяха поздравени за прекрасната идея и нейната реализация. Участниците бяха поздравени и от Теодора Вълчева, дъщеря на патрона на художествената галерия Вълчо Вълчев, която е една от основните организатори на събитието.

Конкурсът цели да открива и стимулира млади таланти в областта на изобразителното изкуство, да изгражда творческо въображение и индивидуалност по зададените теми, да популяризира туристически събития, организирани в Белоградчик, и да провокира интерес към природния феномен Белоградчишките скали.