ИнформацияНовиниСПОРТ

Тече усилена подготовка на „Бдин” Видин за новия сезон на Втора професионална футболна група

Футболистите на „Бдин” Видин усилено за подготвят за новия сезон на Втора професионална футболна лига. В хода на подготовката тимът постигна две победи в изиграните контролни срещи.

По време на едноседмичния лагер в Берковица „Бдин“ надви като гост „Спартак” Плевен с 3 на 1. Броени дни по-късно на местния стадион „Георги Бенковски” възпитаниците на старши треньора Венцеслав Иванов победиха с категоричното 4 на 0 отборът на „Дунав Лом”. И четирите попадения паднаха през първото полувреме. За видинчани се разписаха Владимир Айтов, на два пъти Цветомир Тодоров и Георги Станимиров.

Старши треньорът на видинчани изрази своето задоволство от начина, по който футболистите се отнасят към тренировъчния процес. „Селекцията е отворен процес. Водим преговори с още футболисти, които да попълнят редиците на Бдин” – заяви още Венцеслав Иванов. По информация вече са изпълнени предписанията на Българския футболен съюз за лицензиране на видинския стадион „Георги Бенковски”.

„За мен е важно футболистите на „Бдин“ във всеки мач да се борят за победа. Знам, че ще е трудно, затова всички ние трябва да се въоръжим с търпение и да подкрепяме отбора” – категоричен бе Венцеслав Иванов.

Днес отборът на „Бдин” на спортната база в Бояна ще изиграе приятелска среща с „Бейтар Йерусалим“ от Израел. В неделя на стадион „Георги Бенковски” видинчани ще премерят сили със сръбския „Тимок Зайчар“. Тогава ще се състои и официалното представяне на отбора за новия сезон от първенството на Б професионална футболна лига. В първият кръг, на 15 юли „Бдин“ приема тимът на „Янтра” от Габрово. Седмица по-късно пък отборът гостува на „Черноморец” Бургас.