Новини

Пияни и дрогирани шофьори задържани от видинската полиция

За задържани пияни и дрогирани шофьори и за пожар без материални щети във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

50 грама метамфетамин са иззети вчера видинските криминалисти. В условията на неотложност те са предприели претърсване в лек автомобил с видинска регистрация. Колата, шофирана от жителка на областния град, била спряна за проверка в комплекс „Вида“. В превозното средство е открит и иззет плик с 4 бучки бяло вещество, реагирало на метамфетамин при полевия наркотест. По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан пътник от превозното средство – 33-годишен видинчанин. Работата на разследващите продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

50-годишен мъж от село Синаговци, шофирал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест. На 25 юли около 14 и 20 часа в град Видин униформени са спрели за проверка кола с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 3,11 промила. По случая е образувано бързо производство.
Също вчера, около 21 часа в град Дунавци полицейски служители са засекли мотопед без поставени регистрационни табели. Превозното средство, нерегистрирано по надлежния ред, е било управлявано от местен жител. По случая е образувано досъдебно производство.