ИнформацияНовини

Успешни младежки практики от няколко европейски държави

Успешни практики в сферата на младежките политики от Германия, Франция, Италия, Финландия, Дания и Норвегия бяха представени на кръгла маса, която Сдуржение „Активно общество” организира и проведе във Видин.

Темата бе „Състояние на младежките политики в общините Видин и Враца: възможности за трансфер на успешни европейски практики”. Събитието бе част от проект „Активно гражданско общество за открито и ефективно управление в Северозападна България”, по който сдружението работи в партньорство с „Модерна Враца”. Идеята е да се проследят успешните младежки практики в посочените европейски държави, както и да се направи анализ доколко те са приложими и в България.

Други препоръки от изготвения доклад са: организирането на конкурс за младежка предприемаческа идея, както и създаване на фонд в подкрепа на младежкото предприемачество. Разработените документи по проекта са публикувани на интернет страницата на Сдружение „Активно общество”. Те ще бъдат изпратени и до общинските администрации във Видин и Враца, както и на представители на държавната законодателна и изпълнителна власт. Следващата кръгла маса ще се проведе на 21 август в Младежкия център във Враца.