Новини

Лятна школа по информатика в ППМГ „Екзарх Антим I”

Училищното настоятелство на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I” във Видин проведе лятна школа по информатика. Идеята е настоящите ученици да черпят знания, умения и опит в областта на информационните технологии.

„Реализиралите се наши ученици, които днес идват в училището като лектори, са поредното доказателство за летящия старт, който дава нашата гимназия”, категорична бе Лиляна Цанова. Александър Стефанов е един от участниците в първото издание на лятната школа, чието първо издание е през 2014 година. Днес той се завръща в родното училище, но този път като лектор.

Лекторът Тина Томова също предстои да стане дипломиран специалист по софтуерно инженерство. Тя вече познава добре всички аспекти на разработването и поддържането на надежден и ефективен софтуер за цялата област на компютърните приложения. Участие в лятната школа взеха ученици от различни възрастови групи, но всички те обединени от интереса си в областта на информатиката.

Председателят на Училищното настоятелство Лиляна Цанова връчи на лекторите Алманаха на гимназията, посветен на 50-годишнината на учебното заведение.