Новини

Върховният административен съд отмени решение на Общински съвет Видин от 2022 г за повишаване на размера на такса битови отпадъци

Казусът предизвика разгорещена полемика и бе приет нееднозначно както в местния парламент, така и сред широката общественост. От Община Видин съобщиха, че ще бъдат предприети необходимите законосъобразни мерки в резултат на съдебното решение.

Във връзка с окончателно постановеното решение на Върховния административен съд от 4-ти април тази година, с което се отменя решение на Общинския съвет във Видин от 7-ми януари 2022-ра година за повишаване на размера на такса битови отпадъци, Община Видин заявява, че нито един гражданин, който е надвнесъл суми за покриване на задълженията си, няма да бъде ощетен. Законът ще бъде спазен стриктно и Общината ще информира допълнително в най-скоро време обществеността за следващите стъпки, които ще предприеме по повод отмененото решение.

В мотивите си, свързани с повишаването на такса битови отпадъци, Община Видин се е ръководила единствено от факта, че тя не е увеличавана десетилетия наред, а постъпилите средства в хазната биха позволили да се реализират много повече дейности, които да доведат до по-добър стандарт на живот за хората във всички населени места на територията й. Във връзка с казуса и създалата се ситуация след решението на съда на последна инстанция, в понеделник, 10-ти април, от 11 часа, пресконференция ще дадат председателят на Общинския съвет във Видин Генади Велков и заместник кметът на общината по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Цветомира Илиева. Телевизия Видин ще ви информира всичко, което бъде оповестено на нея.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.