ИнформацияНовини

Трима души пострадаха при две пътнотранспортни произшествия във Видинско

За две пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР във Видин.

На 30 август малко след 7 часа сутринта на телефон 112 е постъпил сигнал за катастрофа в близост до Димово. Лек автомобил, управляван от 65-годишен водач при движение с несъобразена скорост навлязъл в насрещното платно, блъснал мантинелата, а след това и насрещно движещия се автомобил, шофиран от 35-годишен мъж. По време на пътния инцидент са пострадали две жени, които са настанени с комоцио във видинската болница. Тестовете за алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни. По случая в Районното управление в Белоградчик е образувано досъдебно производство.


От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщават и за друг пътен инцидент, възникнал през вчерашния ден. На улица „Възраждане” в град Кула е възникнало пътнотранспортно произшествие между лек автомобил, управляван от 52-годишна жена и електрически велосипед, управляван от 70-годишен местен жител. Мъжът напуснал местопроизшествието и се върнал вкъщи, откъдето сигнализирал на телефон 112, а след това посетил филиала на спешна медицинска помощ в Кула. Впоследствие 70-годишният мъж е транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ, като при прегледа медиците констатирали фрактура на долен крайник. След оказаната медицинска помощ той бил освободен за домашно лечение. По случая в Районното управление в Кула в образувано досъдебно производство.